Anna Sydänheimon koulutuspäivät 20.6. & 21.6.

Anna Sydänheimo Pawsiteamilta tulee kouluttamaan Ouluun ma 20.6. ja ti 21.6.!

Kahden koulutuspäivän aikana luvassa on näyttelykoulutusta, omaehtoista käsittelyä sekä koulutusta mukavempiin eläinlääkärikäynteihin. Lue lisää ja tule mukaan koulutukseen! Tunnit järjestetään korkeintaan neljän koirakon ryhmissä, joka mahdollistaa sen, että jokainen saa riittävästi henkilökohtaista ohjausta.

Pätevä potilas- ja Omaehtoinen käsittely-tunnit

Jännittääkö sinua tai koiraasi eläinlääkärissä käynti? Tai kaipaisitko koirallesi taitoja, joiden avulla eläinlääkärikäynti olisi mahdollisimman stressitöntä? Miten voisimme tehdä hoitotoimenpiteistä koirille mahdollisimman miellyttäviä? Entä jos koira saisikin itse päättää milloin pitää taukoa ja milloin voi taas jatkaa?

Koira voi ilmaista jännitystä monella tapaa – jähmettymällä, pakenemalla, yliaktiivisuudella… Mikäli koirasi ei ole rento käsittelytilanteissa, on sille ja sinulle varmasti hyötyä erilaisten tukitaitojen oppimisesta, joiden avulla eläinlääkärikäynneistä ja hoitotoimenpiteistä saadaan stressittömämpiä. Tarjoamalla koiralle tilanteeseen hallinnan tunnetta eri tukitaidoin ja antamalla koiralle mahdollisuus vuorovaikutukseen käsittelytoimenpiteissä, tuetaan koiran kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä tehdään tilanteesta mahdollisimman vähän stressaava – niin koiralle kuin ihmisillekin. Tämä tunti sopii erittäin hyvin pennuille, joiden kanssa halutaan lähteä heti opettelemaan vuorovaikutteista käsittelyä sekä jo varttuneemmille koirille, jotka kaipaisivat lisää rentoutta eläinlääkärikäynteihin, vieraan käsittelyyn ja hoitotoimenpiteisiin.

Opeteltavina asioina voivat olla mm.

  • erilaiset temput jännityksen laukaisemiseen
  • käsittelyä helpottavat taidot eläinlääkärissä
  • kotona tehtävät hoitotoimenpiteet, kuten kynsienleikkuu, silmätippojen laittaminen ja turkin harjaaminen
  • kuonokopan treenaaminen
Kehät kivoiksi™ -näyttelytreeni

Kehät kivoiksi™ -näyttelytreeni on tarkoitettu kaiken ikäisille koirille. Treenin aikana opetellaan käsittelyä, liikkumista ja häiriöitä lämpimässä koulutushallissa, koiralähtöisesti ja positiivisesti vahvistaen. Treeneihin voi tulla sekä näyttelyihin tähtäävät, että näyttelyissä jo käyneet koirat. Tähtäämme eritoten koiralähtöisyyteen ja siihen, että opetetaan koira sietämisen sijaan myös pitämään esimerkiksi käsittelystä – mitään ei tehdä väkisin, vaan yhteistyössä koiran kanssa. Tunnilla opettelemme myös seisomista, liikkumista ja ryhtiä eri kohteiden avulla, millä koirasta saadaan varmasti aktiivinen toimija myös tässä lajissa!

Kaikissa treeneissä otetaan huomioon koira eläimenä ja miten se oppii ja tuntee, ei siis vain tehdä koiraLLE vaan opetetaan ja opetellaan yhdessä koiran kanSSA!

Anna Sydänheimo

Kouluttajana toimii omaehtoiseen käsittelyyn erikoistunut eläintenkouluttaja (AT), omaehtoiseen käsittelyyn erikoistunut eläinten käyttäytymistieteilijä (BSc Hons) Anna Sydänheimo. Anna on mm. ensimmäisenä Suomessa pitänyt omaehtoisen käsittelyn pitkiä kursseja ja käykin ympäri Suomea luennoimassa ja kouluttamassa aiheesta niin koiranomistajia kuin koira-alan ammattilaisia, esimerkiksi eläinlääkäreitä, klinikkahoitajia, trimmaajia, eläinfysioterapeutteja ja koirahierojia. Anna teki keväällä 2022 kandin tutkimuksensa valinnanvapauden vaikutuksista koiran hyvinvointiin, joten luvassa on varmasti uusinta tutkittua tietoa aiheesta!

Annalla on pitkä näyttelytausta eri rotuisten koirien kanssa ja lisäksi hän on SKL:n pätevöity kehäsihteeri.

Huom! Ilmoittautuminen tunneille on sitova.

Ei tulevia kursseja lähiaikoina.