Arkatassut

Arkuutta toisia koiria tai ihmisiä, uusia ympäristöjä, asioita tai tilanteita kohtaan. Pöhinää, purinaa, pelottaa. Tunnistatko koirasi rauhoittavat signaalit? Koiran arkuuteen on syytä suhtautua vakavasti, sillä pelko voi johtaa koiran aggressiivisuuteen.

Tällä kurssilla perehdytään erityisesti arkojen koirien haasteisiin. Kurssi auttaa ymmärtämään koiran arkuuden taustalla olevia syitä sekä tunnetilan merkitystä koiran hyvinvoinnille ja oppimiselle. Kurssilla tehdään monipuolisesti harjoituksia, jotka parantavat koiran ja omistajan välistä vuorovaikutusta, vahvistavat koirasi itseluottamusta ja auttavat sitä selviytymään erilaisissa tilanteissa.

Kurssi toteutetaan pienryhmänä, jossa on max. 4 koirakkoa. Koska kyseessä on mahdollisesti jo ongelmakäytös, kurssille tulijat täyttävät esitietolomakkeen. Ensimmäisellä kerralla tavataan ilman koiria, käydään läpi jokaisen tilannetta yksilöllisesti ja perehdytään asiaan teorian tasolla.

Huomioithan, että koiran ongelmakäytösten korjaaminen vie tavallisesti paljon aikaa. Onnistuakseen koulutus edellyttää omistajalta sitoutumista säännölliseen itsenäiseen harjoitteluun. Tällä kurssilla saat välineitä, jotka ohjaavat teitä oikeaan suuntaan, mutta ongelmien pysyvä korjaantuminen voi edellyttää jatkokoulutusta.

Kurssilla kouluttajana on syksyllä valmistuva eläintenkouluttaja (at) Sari Ung-Lanki, joka on erikoistunut koirien ongelmakäytöksiin.

Ei tulevia kursseja lähiaikoina.