Hoitotoimenpiteet mukaviksi

Hoitotoimenpiteet ovat joskus hankalia sekä koiralle että omistajalle. Kynsien leikkaaminen, turkin harjaaminen tai koiran peseminen eivät suju mukavasti ja rennosti, vaan aiheuttavat stressiä sekä koiralle että omistajalle.

Hoitotoimenpiteet mukaviksi-kurssilla tutustutaan koiran omaehtoisuuteen hoitotoimenpiteissä. Omaehtoisuus ja mahdollisuus vaikuttaa esimerkiksi harjaamisen etenemiseen sujuvoittavat hoitotoimenpidettä ja parantavat suhdetta koiran ja omistajan välillä. Omaehtoisuus hoitotoimenpiteissä antaa koiralle hallinnan tunteen tilanteeseen ja vahvistaa koiran turvallisuudentunnetta. Kurssilla harjoitellaan monipuolisesti erilaisia tukitaitoja käsittelyyn liittyen ja syvennymme myös jokaisen mahdolliseen yksilölliseen haasteeseen. Kurssin aikana tutustumme myös siihen, kuinka välttää tyypillisimmät haasteet hoitotoimenpiteissä.

Mitä omaehtoisuus hoitotoimenpiteissä tarkoittaa?
Koiralle opetetaan startti- ja stoppinappula, joiden avulla koira voi kertoa, milloin ihminen saa aloittaa hoitotoimenpiteen ja milloin toimenpide pitää lopettaa. Omaehtoisuus on siis keskustelua koiran ja omistajan välillä. Kun koira pystyy vaikuttamaan tilanteeseen, hoitotoimenpiteet helpottuvat, sillä koira huomaa voivansa vaikuttaa tilanteen etenemiseen.

Hoitotoimenpiteet mukaviksi-kurssi koostuu viidestä kurssikerrasta, joista ensimmäinen pidetään ilman koiria. Saat kurssista eniten irti, kun treenaat käsittelyä kurssikertojen väleissä. Harjoitteluhetkien ei tarvitse olla pitkiä, jo viisi minuuttia kerrallaan on erittäin hyvä treeniaika.