Hoopers

Vasta Suomeen saapunut uusi laji, hoopers, on nyt Ihana Koiruuden kurssivalikoimassa.

Mitä on hoopers?

Hoopers muistuttaa hieman agilitya, jossa koira suorittaa esteradan, mutta laji eroaa merkittävästi agilitystä muutamalla eri tavalla. Hoopersissa koira ei hyppää esteiden yli, vaan juoksee putkien ja hooppien läpi sekä kiertää tynnyreitä ja portteja. Hoopersin yhtenä pääideana on se, että laji ei kuormita koiraa, jonka vuoksi siinä ei ole hyppyjä tai tiukkoja ohjauskuvioita.
YouTubesta löytyy paljon eri maiden hoopers-videoita.
Lajista löytyy kaksi eri tyyliä: ohjaaja joko juoksee koiran mukana radalla agilityn tyyliin tai sitten ohjaaja on ennalta määrätyllä alueella ja ohjaa koiraa suorittamaan radan itsenäisesti.

Ihana Koiruuden Hoopers-kursseilla pääpaino on siinä, että koira oppii suorittamaan esteet itsenäisesti ja ohjaaja voi seisoa paikallaan ohjatessaan koiraa. Kursseilla painotetaan turvallisuutta ja harjoitellaan myös koiran lihashuoltoa erilaisin harjoittein. Tärkeää on, että hoopers on mukavaa sekä koiralle että ohjaajalle.

Kenelle hoopers sopii?

Hoopers sopii kaikille perusterveille koirille. Laji on myös mukava jäähdyttelylaji agilitykoiralle. Kurssille voi osallistua yli 6kk:n ikäisen koiran kanssa.

Mikä kurssi sopii minulle ja koiralleni?

Ihana Koiruuden kurssivalikoimassa on erilaisia hoopers-kursseja.
Hoopersin alkeis-kurssi sopii sinulle, mikäli et ole harrastanut hoopersia aikaisemmin. Valitse alkeiskurssi myös siinä tapauksessa, jos olet käynyt Ihana Koiruuden aikaisemmilla hoopers-kursseilla ja koiran kanssa on tehty edellisellä kurssilla kahden esteen yhdistelmiä.
Hoopersin jatko-kurssit sopivat sinulle, jos olet käynyt alkeiskurssin tai mikäli olet harrastanut koirasi kanssa agilityä jo kauemmin.

Jokaisella hoopers-kurssilla on korkeintaan neljä koirakkoa ja tämä takaa sen, että jokainen saa yksilöllistä ohjausta ja rata- tai esteaikaa. Jokainen kurssilainen saa omia taitojaan vastaavaa treeniä.