Mätsärit la 23.7. alle 1,5-vuotiaat

Tervetuloa Ihana Koiruuden mätsäreihin lauantaina 23.7.!
Mätsärit on tarkoitettu pennuilla ja junioreille, eli alle 1,5-vuotiaille koirille.  Mätsärit eli virallisemmin Match Show on leikkimielinen koiranäyttely, joissa voi harjoitella tulevia näyttelyitä varten.  Mätsäreihin voi osallistua kaikki rokotetut koirat, myös sekarotuiset ja kauneusvirheelliset koirat.

Ihana Koiruuden mätsäreissä huomioidaan jokainen koira ja mätsärit järjestetään kouluttaminen ja oppiminen edellä. Koirasi ei tarvitse olla kokenut kehätaituri, vaan mätsäreissä voit rauhassa harjoitella esimerkiksi kehässä olemista ja tuomarin tarkistusta. Ennen kehän alkua pidämme pienen koulutustuokion (kesto noin 20min), jonka aikana harjoittelemme tärkeitä näyttelytaitoja. Kerro meille rohkeasti, jos tiedät koirallasi olevan haasteita jossakin asiassa. Mahdollistetaan yhdessä, että te saatte parhaan mahdollisen kokemuksen!

Mätsärit järjestetään hallin pihalla, osoitteessa Kangaskontiontie 12.

Mätsäreissä on kaksi eri luokkaa:

Isot pennut/junnut: säkä yli 40cm/maassa arvosteltavat

Pienet pennut/junnut: säkä alle 40cm/pöydällä arvosteltavat

Jos et ole varma, kumpaan luokkaan ilmoittaudut, voit kysyä asiaa sähköpostitse milja@ihanakoiruus.fi. Myös koirasi kasvattaja voi neuvoa sinua.

Mätsäreiden kulku:

Ennen kehän alkua pidetään pieni koulutushetki, jossa harjoitellaan tärkeitä näyttelytaitoja. Tavoitteena on iloisesti ja kauniisti liikkuva ja esitettävä koira, jolla on mukavaa kehässä ja kehän ulkopuolella. Huomaa, että tässä koulutushetkessä ei todennäköisesti saa henkilökohtaista ohjausta.

Koulutushetken jälkeen (noin 15-20min) aloitetaan kehä. Tuomari ja kehäsihteeri ohjaavat mätsäreiden kulkua, joten heiltä voi aina kysyä neuvoa. Ensin koirakot esittäytyvät kehässä pareittain. Tässä vaiheessa tuomari tutkii kummankin koiran läpi ja juoksuttaa myös yksikseen. Kummankin koiran arvostelun jälkeen tuomari antaa toiselle koirakolle punaisen ja toiselle koirakolle sinisen nauhan.

Kun kaikki parit on arvosteltu, alkaa värikehät. Sinisen nauhan saaneet arvostellaan ensin. Kun sinisen kehän parhaimmat on arvosteltu, on punaisten nauhan saaneiden vuoro tulla kehään arvosteltavaksi.

Tässä näyttelyssä ei järjestetä BIS-kehää, vaan näyttely päättyy värikehään. Jokainen koirakko pääsee kehään kahdesti.

Alustava aikataulu:

Klo 15 Isot pennut/junnut ilmoittautuminen alkaa

Klo 17 Pienet pennut/junnut ilmoittautuminen alkaa

Aikataulu varmistetaan sähköpostitse viimeistään ke 20.7. klo 18 mennessä. Sähköpostiviestissä ilmoitetaan myös numerojärjestys. Huomaathan, että aikataulussa tulee näkymään koiran kutsumanimi sekä rotu.

Mätsäreissä on rajoitettu osallistujamäärä. Mätsäreihin vain etukäteisilmoittautuminen aikataulutuksesta  johtuen. Ilmoittautumisaikaa on pe 22.7. klo 21 asti.

Tuomarina koirahieroja Elisa Similä

Noudatamme näyttelyissä Kennelliiton rokotusmääräyksiä. Rokotukset tarkastetaan pistokokein.

Huom! Ilmoittautuminen on sitova.

Tervetuloa mukaan rentoihin, hyvänmielen näyttelyihin!

Tulevat kurssit

Heinäkuu

la 23.07.2022 Mätsärit la 23.7. Isot pennut/junnut säkä yli 40cm/maassa arvosteltavat
la 23.07.2022 Mätsärit la 23.7. Pienet pennut/junnut (säkä alle 40cm/pöydällä arvosteltavat)