Mätsärit pe 8.7. yli 8kk-ikäiset koirat

Tervetuloa Ihana Koiruuden mätsäreihin perjantaina 8.7.!

Mätsärit on tarkoitettu yli 8kk-ikäisille kaikille koirille. Mätsärit eli virallisemmin Match Show on leikkimielinen koiranäyttely, joissa voi harjoitella tulevia näyttelyitä varten.  Mätsäreihin voi osallistua kaikki rokotetut koirat, myös sekarotuiset ja kauneusvirheelliset koirat.

Ihana Koiruuden mätsäreissä huomioidaan jokainen koira ja mätsärit järjestetään kouluttaminen ja oppiminen edellä. Koirasi ei tarvitse olla kokenut kehätaituri, vaan mätsäreissä voit rauhassa harjoitella esimerkiksi kehässä olemista ja tuomarin tarkistusta. Ennen kehän alkua pidämme pienen koulutustuokion (kesto noin 20min), jonka aikana harjoittelemme tärkeitä näyttelytaitoja. Kerro meille rohkeasti, jos tiedät koirallasi olevan haasteita jossakin asiassa. Mahdollistetaan yhdessä, että te saatte parhaan mahdollisen kokemuksen!

Mätsärit järjestetään hallin pihalla, osoitteessa Kangaskontiontie 12.

Mätsäreissä on kaksi eri luokkaa:

Isot koirat: säkä yli 40cm/maassa arvosteltavat

Pienet koirat: säkä alle 40cm/pöydällä arvosteltavat

Jos et ole varma, kumpaan luokkaan ilmoittaudut, voit kysyä asiaa sähköpostitse milja@ihanakoiruus.fi. Myös koirasi kasvattaja voi neuvoa sinua.

Mätsäreiden kulku:

Ennen kehän alkua pidetään pieni koulutushetki, jossa harjoitellaan tärkeitä näyttelytaitoja. Tavoitteena on iloisesti ja kauniisti liikkuva ja esitettävä koira, jolla on mukavaa kehässä ja kehän ulkopuolella. Huomaa, että tässä koulutushetkessä ei todennäköisesti saa henkilökohtaista ohjausta.

Koulutushetken jälkeen (noin 15-20min) aloitetaan kehä. Tuomari ja kehäsihteeri ohjaavat mätsäreiden kulkua, joten heiltä voi aina kysyä neuvoa. Ensin koirakot esittäytyvät kehässä pareittain. Tässä vaiheessa tuomari tutkii kummankin koiran läpi ja juoksuttaa myös yksikseen. Kummankin koiran arvostelun jälkeen tuomari antaa toiselle koirakolle punaisen ja toiselle koirakolle sinisen nauhan.

Kun kaikki parit on arvosteltu, alkaa värikehät. Sinisen nauhan saaneet arvostellaan ensin. Kun sinisen kehän parhaimmat on arvosteltu, on punaisten nauhan saaneiden vuoro tulla kehään arvosteltavaksi.

Tässä näyttelyssä ei järjestetä BIS-kehää, vaan näyttely päättyy värikehään. Jokainen koirakko pääsee kehään kahdesti.

Alustava aikataulu:

Klo 17.30 Isot koirat ilmoittautuminen alkaa

Klo 19.15 Pienet koirat ilmoittautuminen alkaa

Aikataulu varmistetaan sähköpostitse viimeistään ke 6.7. klo 18 mennessä. Sähköpostiviestissä ilmoitetaan myös numerojärjestys. Huomaathan, että aikataulussa tulee näkymään koiran kutsumanimi sekä rotu.

Mätsäreissä on rajoitettu osallistujamäärä. Mätsäreihin vain etukäteisilmoittautuminen aikataulutuksesta  johtuen. Ilmoittautumisaikaa on pe 8.7. klo 15 asti.

Tuomari:

Koirahieroja Elisa Similä.

Noudatamme näyttelyissä Kennelliiton rokotusmääräyksiä. Rokotukset tarkastetaan pistokokein.

Huom! Ilmoittautuminen on sitova.

Tervetuloa mukaan rentoihin, hyvänmielen näyttelyihin!

Tulevat kurssit

Heinäkuu

pe 08.07.2022 Mätsärit pe 8.7. Pienet koirat (säkä alle 40cm/pöydällä arvosteltavat)
pe 08.07.2022 Mätsärit pe 8.7. Isot koirat (säkä yli 40cm/maassa arvosteltavat)