Mätsärit pe 30.6.

Tervetuloa mätsäreihin perjantaina 30.6.!

Koirakoulut Ihana Koiruus ja Junto järjestävät mätsärit Oulussa Ylimaan kentällä kesäkuussa

Nämä mätsärit on tarkoitettu kaikenikäisille koirille!

Mätsärit eli virallisemmin Match Show on leikkimielinen koiranäyttely, joissa voi harjoitella tulevia näyttelyitä varten.  Mätsäreihin voivat osallistua kaikki rokotetut koirat, myös sekarotuiset ja kauneusvirheelliset koirat.

Näissä mätsäreissä huomioidaan jokainen koira ja mätsärit järjestetään kouluttaminen ja oppiminen edellä. Koirasi ei tarvitse olla kokenut kehätaituri, vaan mätsäreissä voit rauhassa harjoitella esimerkiksi kehässä olemista ja tuomarin tarkistusta. Ennen kehän alkua pidämme pienen koulutustuokion (kesto noin 15min), jonka aikana harjoittelemme tärkeitä näyttelytaitoja. Kerro meille rohkeasti, jos tiedät koirallasi olevan haasteita jossakin asiassa. Mahdollistetaan yhdessä, että te saatte parhaan mahdollisen kokemuksen!

Mätsärit järjestetään Oulussa Kaukovainiolla Ylimaan kentällä.

Mätsäreissä on kuusi luokkaa:

  • Isot pennut/junnut (alle 12kk): säkä yli 40cm/maassa arvosteltavat
  • Pienet pennut/junnut (alle 12kk): säkä alle 40cm/pöydällä arvosteltavat
  • Isot aikuiset (yli 12kk): säkä yli 40cm/maassa arvosteltavat
  • Pienet aikuiset (yli 12kk): säkä alle 40cm/pöydällä arvosteltavat
  • Junior Handler (alle 18v esittäjät)
  • Lapsi ja lelukoira

Jos et ole varma, mihin luokkaan ilmoittaudut, voit kysyä asiaa sähköpostitse sara@koirakoulujunto.fi. Myös koirasi kasvattaja voi neuvoa sinua.

Junior Handler

Junior Handler on alle 18-vuotiaille tarkoitettu näyttelyharrastusmuoto, jossa arvostellaan koiran ulkomuodon sijaan esittämistaitoja sekä koirakon yhteistyötä. Mätsärissä järjestetään yksi sarja, johon voivat osallistua kaikki alle 18-vuotiaat esittäjät, kunhan koira on esittäjänsä hallinnassa.

Alle 18-vuotiaat voivat osallistua myös tavallisiin kehiin

Lapsi ja lelukoira

Lapsi & lelukoira -kilpailu on tarkoitettu perheen pienimmille, jotka eivät vielä pääse osallistumaan näyttelyihin oikean koiran kanssa. Myös lelukoirakehän kulku jäljittelee tavallista kehäkaavaa; lelukoirien kanssa kierretään kehää ympäri ja ne esitellään tuomarille näyttelypöydällä. Tarvittaessa vanhempi voi olla mukana kehässä.

Ilmoittautuminen & hinnat

Suosittelemme, että ilmoittaudut mukaan etukäteen, jotta aikataulu olisi mahdollisimman paikkansapitävä. Voit kuitenkin ilmoittautua mukaan myös paikanpäällä! Ennakkoilmoittautuminen päättyy to 29.6. klo 12.

Ennakkohinta: 10€ (lapsi ja lelukoira 5€)

Paikan päällä: 13€ (lapsi ja lelukoira 5€)

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Halutessasi voit myydä paikkasi eteenpäin. Ilmoitathan tällöin paikan myynnistä joko Miljalle milja@ihanakoiruus.fi tai Saralle sara@koirakoulujunto.fi

Mätsäreiden kulku:

Ennen kehän alkua pidetään pieni koulutushetki, jossa harjoitellaan tärkeitä näyttelytaitoja. Tavoitteena on iloisesti ja kauniisti liikkuva ja esitettävä koira, jolla on mukavaa kehässä ja kehän ulkopuolella. Huomaa, että tässä koulutushetkessä ei todennäköisesti saa henkilökohtaista ohjausta.

Koulutushetken jälkeen (noin 15min) aloitetaan kehä. Tuomari ja kehäsihteeri ohjaavat mätsäreiden kulkua, joten heiltä voi aina kysyä neuvoa. Ensin koirakot esittäytyvät kehässä pareittain. Tässä vaiheessa tuomari tutkii kummankin koiran läpi ja juoksuttaa myös yksikseen. Kummankin koiran arvostelun jälkeen tuomari antaa toiselle koirakolle punaisen ja toiselle koirakolle sinisen nauhan.

Kun kaikki parit on arvosteltu, alkaa värikehät. Sinisen nauhan saaneet arvostellaan ensin. Kun sinisen kehän parhaimmat on arvosteltu, on punaisten nauhan saaneiden vuoro tulla kehään arvosteltavaksi.

Tässä näyttelyssä ei järjestetä BIS-kehää, vaan näyttely päättyy värikehään. Jokainen koirakko pääsee kehään kahdesti.

Vahvistettu aikataulu:
Klo 16.30 ilmoittautuminen alkaa. Ilmoittautuminen on auki koko illan. Myös ennakkoon ilmoittautuneet käyvät kuittaamassa saapumisensa ilmoittautumisteltalle.
Klo 17 Pieni näyttelykoulutus ja kehät: Junior Handler sekä Lapsi ja lelukoira (nämä kehät perätysten)
Klo 17.30 pieni näyttelykoulutus
Klo 17.45 Kehät: pennut

Klo 19.30 TAUKO (ilmoittautuminen auki)
Klo 19.45 pieni näyttelykoulutus
Klo 20 Kehät: aikuiset
Mätsäreiden tuomarit

Tuomarina toimivat Junton Sara ja Ihana Koiruuden Milja. Olemme kumpikin Kiva käsittelijä-kouluttajia ja meille on tärkeää koiralähtöinen toiminta, jossa otamme huomioon jokaisen koirayksilön.

Noudatamme näyttelyissä Kennelliiton rokotusmääräyksiä. Rokotukset tarkastetaan pistokokein.

Tervetuloa mukaan rentoihin, hyvänmielen näyttelyihin!

Mikäli sinulla on ilmoittautumisessa ja/tai maksamisessa teknisiä haasteita, ole yhteydessä milja@ihanakoiruus.fi

Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt!

Voit ilmoittautua mukaan myös paikan päällä klo 16.30 alkaen milloin vain ennen oman kehän alkua. Maksu joko käteisellä (mielellään tasaraha 13€) tai kortilla.