Milja Virranniemi

Olen Milja Virranniemi, oululainen koirayrittäjä.
Olen ammattitutkinnon suorittanut koirahieroja ja opiskelen parhaillaan eläintenkouluttajaksi.

Lapsuudessani monilla läheisilläni oli koiria ja ollessani 9-vuotias meidän perheeseen muutti kultainennoutaja Santtu. Olin tuolloin vielä niin pieni, etten hallinnut Santtua ja koiran käsittely jäi vähäiseksi. Muistan kuitenkin lukeneeni paljon koiran kouluttamisesta lapsena ja nuorena. Varsinainen sysäys koiraelämään tapahtui vuonna 2018, kun aloin haaveilemaan yhteisestä koirasta mieheni kanssa. Ensimmäisenä rotutoiveena oli kultainennoutaja, mutta monien sattumuksien kautta meille tuli asumaan japaninpystykorva Prescott. Hän oli tuolloin jo viisi kuukautta vanha ja erittäin arka koira. Ei siis helppo koira ensimmäiseksi omaksi koiraksi. Mutta yhdessä oppimalla ja opettelemalla Prescottista on tullut luottokoira. Hänen kanssaan on tullut harrastettua rally-tokoa, agilityä ja nose workia. Temppuilemme viikoittain. Tällä hetkellä Prescott viettää lomaa agilitystä terveysongelmien vuoksi.

Tuli kesä 2019 ja haaveilin toisesta koirasta, jonka kanssa voisin harrastaa kunnolla agilityä. Tällöin oli jo tiedossa, ettei Prescottin polvet ole parhaimmassa kunnossa. Niin meille saapui novascotiannoutaja Tico. Tico on hämmästyttänyt minua jo heti alusta alkaen, kuinka taitava ja “ajatuksen voimalla” toimiva koira hän on. Luottokoira, joka toimii tilanteessa kuin tilanteessa! Ticon kanssa päälajina meillä on agility, ja myös harrastellaan tokoa, Rally-Tokoa, nose workia ja temppuilua.

Kolmas koira saapui meille talvella 2021. Zeke on Ticon puoliveli ja täysin erilainen, kuin veljensä. Zeke on vauhdikas ja todella rohkea koira. Heti alusta asti hän on pelottomasti tutustunut uusiin asioihin.

Kouluttajana olen positiivinen, tsemppaava ja pilke silmäkulmassa työtä tekevä. Treenaaminen yhdessä koiran kanssa ei saa olla vakavaa, vaan sen täytyy olla mukavaa sekä koiralle että omistajalle. Haluan, että koiralla on mukava olla ja koulutuksessa edetäänkin koiran ehdoilla. Kursseilla ohjaan omistajia positiivisen vahvisteen käyttöön ja sheippaamiseen. Koen, että houkuttelulla on myös paikkansa koiran kouluttamisessa, mutta tähän vaikuttaa moni asia: koiran luonne sekä harjoiteltava asia. Kursseilla koulutan omistajia, jotta he voivat kouluttaa koiraansa. Tavoitteena on, että koira on innokas ja halukas työskentelemään omistajan kanssa.

Koirahieronnasta kiinnostuin alkujaan sen vuoksi, että halusin oppia auttamaan Prescottia, sillä jo melko nuorena hän meni helposti ja pahasti jumiin. Aloitin opiskelut ensin ELK Weterillä syksyllä 2019, mutta vaihdoin opiskelemaan OSAO:lle keväällä 2020. Valmistuin koirahierojaksi (AT) helmikuussa 2021. Koirahierojana haluan, että koira voi hyvin ja hieromalla voin vaikuttaa koiran hyvinvointiin.

Minulle on tärkeää, että jokainen koira voi hyvin. Koirahieronta on yksi tärkeä osatekijä siinä, että koiralla on hyvä olla ja mukava liikkua.Koirakoulussa lähtökohtanani on, että jokainen koira ansaitsee saada kaikkein parasta koulutusta. Kouluttaudun jatkuvasti, jotta voin tarjota asiakkailleni laadukasta koulutusta. Koen, että koira tarvitsee läpi elämän erilaisia virikkeitä, jonka vuoksi tarjoan pentu- ja arkitottiskurssien lisäksi erilaisia koiran aktivoimiskursseja, kuten temppukursseja sekä Rally-Tokoa.

Nähdään!