Mira Hanhikorpi

Olen Mira, pian valmistuva lääkäri ja intohimoinen koiraharrastaja Oulusta. Olen puhelias, iloinen häärääjä ja vapaa-aikani vietän mieluiten metsässä tai koiratreeneissä, lajista riippumatta.
 
Eläinharrastukseni juontavat juurensa lapsuuteen aina 2-luokalle saakka, kun aloitin ratsastuksen. Hevosten kanssa vierähti yli kymmenen vuotta, kunnes elämän kiireet pysäyttivät eläinten kanssa harrastamisen hetkeksi. Takaisin eläinten ja harrastamisen pariin palasin vuonna 2017, kun otin ensimmäisen oman koirani, sekalinjaisen cockerspanielin Lyylin.
 
Lyylin kanssa on tullut hurahdettua koiraurheilun maailmaan täysin. Ollaan oltu mukana Pohjois-Pohjanmaan nuorten koirien tokoringissä, olemme kolmatta vuotta mukana SporttiRakki -tiimissä, ja kisattukin on: SPA1 TK1 TK2 RTK1 RTK2 sekä rally-tokon voittajaluokan yhden hyväksytyn tuloksen verran. Päälajiemme eli tokon ja rally-tokon lisäksi olemme treenanneet noutajien kanssa NOMEa, ja tämän vuoden alussa aloitimme agilityn. Lisäksi haaveilen tänä vuonna koiratanssikisoihin osallistumisesta.
 
Lyyli valitettavasti sairastaa vaikeaa ihosairautta, joka rajoittaa harrastamista ja kisaamista melko paljon. Niinpä toiseksi harrastuskoiraksi ja perheenjäseneksi meidän perheeseemme muutti kesällä 2021 käyttölinjainen labradorinnoutaja Sintti. Sintistä on kasvamassa mitä mainioin harrastuskoira upeilla ominaisuuksilla, ja sen kanssa päälajeina ovat tällä hetkellä TOKO ja NOME. Lisäksi minua kiinnostavat palveluskoiralajit ja vetolajit – aika näyttää, mihin kaikkialle vielä päädymmekään.
 
Mielestäni koiraurheilussa on parasta paitsi oma harrastaminen ja kisaaminen, myös muiden kouluttaminen, ja olenkin kouluttanut useamman kauden rally-tokoa ja tokoa. Vuosi vuodelta huomaan kiinnittäväni yhä enemmän huomiota aitoon motivaatioon, koiralähtöisyyteen ja erilaisten tekniikoiden soveltamiseen eri lajeista. Minun kursseillani käytetään positiivisia menetelmiä, ja kouluttajana minulle on tärkeintä ryhmässä vallitseva turvallinen ja positiivinen ilmapiiri.
 
Koiraurheilu on minulle elämäntapa, ja haluan imeä siitä kaiken mahdollisen itseeni. Toivonkin että tulevaisuudessa minulla olisi yhä enemmän aikaa kouluttaa itseäni lisää eläinten oppimisesta, kouluttamisesta ja fysiikasta.
 
Kursseilla tavataan!