Minä & Tarinamme

Ihana Koiruus on oululainen koirakoulu, jossa koulutus perustuu positiiviseen vahvistamiseen sekä yhdessä tekemiseen koiran ehdoilla. Koulutuksessa ei käytetä koiraa fyysisesti tai henkisesti vahingoittavia koulutusmenetelmiä, rangaistuksia tai välineitä. Ihana Koiruus noudattaa Suomen eläintenkouluttajat ry:n eettisiä sääntöjä, joihin pääset tutustumaan täältä.

Kuka olen?

Olen Milja Virranniemi, Ihana Koiruuden yrittäjä. Olen ammattitutkinnon suorittanut koirahieroja ja eläintenkouluttaja. Halu ymmärtää koiria paremmin johti siihen, että tällä hetkellä opiskelen eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoa.

Perheeseeni kuuluu aviomieheni sekä kolme koiraa, japaninpystykorva Prescott ja novascotiannoutajat Tico ja Zeke. Koirien kanssa harrastan monipuolisesti, päälajeina meillä on rally-toko. Sen lisäksi treenaamme hoopersia, koiratanssia, doboa sekä nose workia. Lisäksi nyt kevään aikana olen vähitellen eksynyt myös tokotreeneihin, koska uuden oppiminen on hauskaa!

Kouluttajana olen positiivinen, tsemppaava ja pilke silmäkulmassa työtä tekevä. Treenaaminen yhdessä koiran kanssa ei saa olla vakavaa, vaan sen täytyy olla mukavaa sekä koiralle että omistajalle. Haluan, että koiralla on mukava olla ja koulutuksessa edetäänkin koiran ehdoilla. Kursseilla ohjaan omistajia positiivisen vahvisteen käyttöön ja koiran hyvinvoinnin huomioimiseen. Kursseilla koulutan omistajia, jotta he voivat kouluttaa koiraansa. Tavoitteena on, että koira on innokas ja halukas työskentelemään omistajan kanssa.

Jos minulla joskus on vapaa-aikaa, katson mielelläni TV-sarjoja, käyn juoksemassa, näen kavereita ja opiskelen. Olen varmaankin ikuinen opiskelija, tällä hetkellä opiskelen eläintenkouluttajan EAT-opintojen lisäksi varhaiskasvatuksen opettajaksi ja luen terveystiedon aineopintoja.

Suorittamani koulutukset

  • Koirahieroja (AT)
  • Eläintenkouluttaja (AT)
  • Kiva käsittelijä-kouluttaja
  • Jenny Jalosen Eroahdistuksen ja yksinolo-ongelmien ratkaiseminen-kouluttajakoulutus

Ihana Koiruuden tarina

Ihana Koiruus perustettiin vuonna 2020 koirahierontoja varten. Vähitellen toiminta laajeni koirakoulutukseen. Kun koirahierojan ammattitutkinto oli taskussa, suuntasin kohti eläintenkouluttajan opintoja. Eläintenkouluttajan opintoihin kuului harjoittelu, jonka suoritin elokuussa 2021 koirakoulu Pawsiteamilla Turussa. Tämä harjoittelu oli minulle ajatuksia selkeyttävä ja viimeistään siinä vaiheessa ymmärsin, kuinka kokonaisvaltaisesti positiivisesti vahvistaminen ja koiran ehdoilla kouluttaminen näkyy arjessa: koiran hyvinvointi tulee huomioida niin arjessa kuin koulutuksessakin.

Harjoittelun aikana aloin haaveilemaan omasta koirahallista. Tutkailin halleja, mutta ajattelin jättää asian kuitenkin vielä hautumaan. Harjoittelun jälkeen suuntasin takaisin Ouluun ja vedin kursseja kolmella hallilla viikoittain. Reppureissaaminen hallilta toiselle alkoi harmittamaan ja eksyin jälleen tutkailemaan tilojen vuokrausilmoituksia. Loppuvuonna 2021 allekirjoitin vuokrasopimuksen ja tammikuussa 2022 Ihana Koiruuden oma koirahalli avautui Oulun Maikkulaan. Samalla Ihana Koiruus sai ensimmäiset omat työntekijänsä.

Yhtäkkiä Ihana Koiruus oli muuttunut yhden henkilön pienestä yrityksestä viiden henkilön yritykseksi. Vuoden aikana tapahtui mahtavia asioita, joista olen erittäin kiitollinen. Kursseilla kävi paljon asiakkaita, sain paljon vakiasiakkaita ja oli hienoa kuulla, kuinka meidän koulutuksista tykättiin. Järjestimme kesän aikana mätsäreitä ja rally-tokon epiksiä.

Syksyn aikana alkoi kuitenkin tuntumaan siltä, että elämässä ei valitettavasti ole enää muuta kuin työt. Niinpä tein ison ja vaikean päätöksen, että Ihana Koiruuden hallitoiminta päättyy tammikuussa 2023. Hallin sulkeutumisesta huolimatta koulutus jatkuu myös tulevaisuudessa eri koirahalleilla, eli palaan takaisin reppureissuujaksi hallilta toiselle.

Entä ne luennot sitten?

Se on jo ihan toinen tarina, josta jatketaan myöhemmin 🙂