Agilitykoirien harrastusrutiinit tutkimuksen valossa ke 12.4.

15,00 

Tällä luennolla pääset kuulemaan tuoreen kyselytutkimuksen tuloksia suomalaisten kilpailevien agilitykoirien harrastus- ja hoitorutiineista. Aiheina ovat niin agilityharjoittelun määrä, arjen liikunta ja erilaisten hoitomuotojen käyttö kuin myös käytännöt harrastuksen aloittamiseen liittyen.

Luennoimassa Leena Inkilä.

Luento järjestetään Zoomin välityksellä keskiviikkona 12.4. klo 18-19.30. Luento tallennetaan ja tallenne on katsottavissa etukäteen ilmoittautuneille viikon ajan ke 19.4. klo 23.59 asti.

Kuvaus

Tällä luennolla pääset kuulemaan tuoreen kyselytutkimuksen tuloksia suomalaisten kilpailevien agilitykoirien harrastus- ja hoitorutiineista. Aiheina ovat niin agilityharjoittelun määrä, arjen liikunta ja erilaisten hoitomuotojen käyttö kuin myös käytännöt harrastuksen aloittamiseen liittyen. Eroja koko- ja tasoluokkien välillä käydään läpi ja keskustellaan myös eroista kansainvälisissä tutkimuksissa raportoituihin rutiineihin.

Tällä luennolla ei käydä vielä kattavammin läpi loukkaantumisille altistavia tekijöitä, sillä niitä käsitellään luentosarjan toisessa osassa.

Luento on suunnattu erityisesti agilitykoirien kanssa työskenteleville ammattilaisille, kuten kouluttajille, hierojille ja fysioterapeuteille, joille luento antaa hyvän kokonaiskuvan kilpailevan agilitykoiran tyypillisestä kuormituksesta ja harrastukseen liittyvistä rutiineista. Olitpa ammattilainen tai harrastaja, saat luennosta varmasti uutta ja mielenkiintoista tietoa

Luennoitsija Leena Inkilä eläinlääkäri ja Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija. Väitöstyössään Leena käsittelee agilitykoirien loukkaantumisia ja biomekaniikkaa. Hänellä on taustaa agilityn parista myös kouluttajana ja harrastajana.

Luento järjestetään Zoomin välityksellä keskiviikkona 12.4. klo 18-19.30. Luento tallennetaan ja tallenne on katsottavissa etukäteen ilmoittautuneille viikon ajan ke 19.4. klo 23.59 asti.