Jirkan luentotallenteet

72,00 

Jirkan suositut luentotallenteet ovat nyt ostettavissa!

Luentotallennepaketti sisältää luennot Pentukoulu, Koirankoulutuksen uskomukset sekä Positiivinen vahvistaminen koirien koulutuksessa.

Luentotallenteet (kesto yhteensä yli 10h) ovat katsottavissa juhannukseen su 25.6. asti. Lisäksi kesäkuussa järjestetään liveverkkoluento (ei tule tallennetta), jossa käsitellään luennoista heränneitä koulutuskysymyksiä ja pohditaan muutamia koirien kouluttamisen yksityiskohtia, joiden avulla harjoittelusta saa selkeämpää myös koe- ja kilpailutavoitteita ajatellen.

Kuvaus

Nyt ostettavissa Jirkan luentotallennepaketti sisältäen luennot Pentukoulu, Koirankoulutuksen uskomukset sekä Positiivinen vahvistaminen koirien koulutuksessa.

Nämä suositut luennot ovat nyt ostettavissa tallenteina ja katsottavissa juhannukseen eli su 25.6. asti. Tallenteiden kokonaiskesto on yli 10h! Luentotallenteiden lisäksi järjestämme liveverkkoluennon kesäkuussa.

Pentukoulu eli toimivan yhteiselon rakentuminen koiranpennun kanssa (kesto 4h)

Koiranpennun kehitys on niin nopeaa, että sosiaalistamista saatetaan verrata jopa työntekoon. Kun tärkeänä ja etäisenä päämäärä on ”yhteiskuntakelpoinen koira”, tämän hetken käytäntö voi kuitenkin tuntua pakotetulta tai muuttua kiireiseksi ja sekavaksi. Sen vuoksi pennun kanssa tarvitaan oikeassa elämässä tehtyjä ja oikeaa elämää varten tarkoitettuja harjoituksia. Niiden avulla varmistetaan, että yhteinen arki koiranpennun kanssa rakentuu toimivaksi ja kaikki esteet ylittäväksi.
Luento sisältää neljä teemaa ja niiden yhteenvedon. Luennon teemat sisältävät monenlaisia harjoituksia, joita esitellään tarkemmin videoiden avulla. Harjoitukset sopivat myös niille pennuille, joiden nopeimman oppimisen kausi on jo ohi.

Luennon osat ovat:
Sisällä eli koti elämäntaitojen treenipaikkana
Ulkona eli ympäristöopin vieminen maaliin
Käsissä eli sosiaalisen turvallisuuden opettaminen
Rauhassa eli rentous hyvän elämän seurauksena
Yhteenveto eli miten arvioidaan yhteiselon toimivuutta?

Koirankoulutuksen uskomukset (kesto 4h)

Pitääkö koiralta ottaa luulot pois? Oppiiko vanha koira enää uusia temppuja? Entä pureeko se haukkuva koira vai ei? Tuleeko kaikkia tervehtivästä koirasta varmasti riittävän sosiaalinen? Onko positiivisesti kouluttaminen oikeasti positiivista?
Jokainen koiranomistaja on varmasti kuullut aimo latauksen erilaisia väittämiä, myyttejä ja uskomuksia koirista ja niiden kouluttamisesta. Tällä luennolla niitä perataan kymmenittäin ja lisäksi tarkastellaan uskomusten todenmukaisuutta. Osa uskomuksista voi pitää tai ainakin melkein tai vähän paranneltuna paikkansa, kun osa on aivan puppua.
Uskomusten tarkempi syynääminen ei ole ainoastaan viihdyttävä tapa viettää päivää, vaan niillä on koirien kanssa elämisen kannalta tärkeä tarkoituksensa. Uskomukset vaikuttavat siihen, millaisia toiminnallisia aikeita muodostamme ja miten lopulta toimimme koirien kanssa ja niitä kohtaan erilaisissa tilanteissa. Uskomukset ohjaavat ja estävät valintojamme sekä taitojemme kehittämistä.

Positiivinen vahvistaminen koirien koulutuksessa (kesto 3,5h)

Mitä on positiivinen vahvistaminen?
Miksi palkitseminen on tehokasta?
Miten uudet palkkiot muodostuvat?
Voiko epäjohdonmukainen palkitseminen olla hyödyllistä?
Mitä tarkoittaa virheetön oppiminen vai onko sitä olemassa?
Voiko palkitseminen hidastaa koiran oppimista?

Näitä ja monia muita kysymyksiä pohditaan tällä luentotallenteella. Luento sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneet koirien kouluttamisesta.
Aloittelijat löytävät luennolta käytännönläheisiä toimintatapoja sujuvaan harjoitteluun ja kokeneemmat soveltamistapoja tavoitteelliseen harjoitteluun.

Liveverkkoluento ti 6.6. klo 18-20

Luentopaketin ostajille järjestetään ilmainen liveluento ti 6.6. klo 18–20. Osallistujat voivat lähettää luentotallenteista nousseita koulutuskysymyksiä ja keskustelunaiheita etukäteen luentoa varten. Lisäksi luennolla tarkastellaan muutamia koirien kouluttamisen yksityiskohtia, joiden avulla harjoittelusta saa selkeämpää myös koe- ja kilpailutavoitteita ajatellen. Tästä luennosta ei tule tallennetta.

Luennoitsija Jirka Vierimaa

Luennoitsijana on koirankouluttaja Jirka Vierimaa. Hänen koulutuksissaan on käynyt yli 20 eri eläinlajia ja 8000 koiraa. Jirka on Tampereen yliopiston eläinkouluttajakoulutuksen vastuukouluttaja ja yksi perustajista. Lisäksi hän tekee väitöskirjaa työnteosta eläinten kanssa.