Kuinka rakentaa onnistunut palkaton kisasuoritus? (tallenne)

20,00 

Luennolla pohditaan ja käydään läpi kokonaisuuden rakentamista. Mietitään, mitä tulisi huomioida ja miten lähteä kokoamaan sitä huomioiden koiran kokemus asiasta. Miten saada koiralle luotua ymmärrys, että kaikki on edelleen loistavasti ja saada motivaatio kantamaan yhtä yksityiskohtaa suuremman kokonaisuuden loppuun asti.

Luennoimassa Riitta Kivimäki.

Luennon tallenne (kesto 2h) on ostettavissa ja katsottavissa ke 24.5. klo 23.59 asti. Saat linkin tallenteeseen heti maksamisen jälkeen.

Varasto loppu

Kuvaus

Erilaisten taitojen opettaminen perustuu runsaaseen vahvistamiseen. Ehjien kokonaisuuksien rakentamiseksi, tulisi runsaasta palkitsemisesta päästä eroon säilyttäen edelleen motivoituneesti työskentelevä koira. Kun koira osaa tekniset palaset, on helppo loikata ahnaasti eteenpäin, koska koirahan osaa jo. Prosessi alkaa kuitenkin tässä kohtaa tuottamaan herkästi koulutuksellisia haasteita, kuten motivaatio-ongelmia tai haukahtelua (tai jotain muuta?).

Ehjä kokonaisuus on asia, joka koostuu monesta pienestä palasesta, paljon muustakin kuin suorituksen teknisistä osista. Kun kokonaisuus viedään vielä koetilanteeseen, on vaikuttavia tekijöitä entistä enemmän.

Luennolla pohditaan ja käydään läpi kokonaisuuden rakentamista. Mietitään, mitä tulisi huomioida ja miten lähteä kokoamaan sitä huomioiden koiran kokemus asiasta. Miten saada koiralle luotua ymmärrys, että kaikki on edelleen loistavasti ja saada motivaatio kantamaan yhtä yksityiskohtaa suuremman kokonaisuuden loppuun asti. Aihe menee yli lajirajojen, mutta esimerkit saattavat painottua enemmän tokoon.

Luennoitsijana on huipputason koiraharrastaja Riitta Kivimäki, joka on saavuttanut tokossa mm. MM-4, MM-8 ja SM-4. Tokon lisäksi hän on kilpaillut koiriensa kanssa rallytokossa ja metsäjäljellä.
Riitta on käyttäytymisanalyysiperusteisen eläinkoulutuksen asiantuntija. Kouluttajana Riitta keskittyy koiralähtöiseen kouluttamiseen ja koirakon väliseen yhteistyöhön. Riitta on innostava kouluttaja, jonka tavoitteena on, että myös koulutettava ymmärtää, miksi jotakin asiaa tehdään. Tavoitteena koulutuksessa on motivoitunut ja iloinen koira sekä ihminen.

Luennon tallenne (kesto 2h) on ostettavissa ja katsottavissa ke 24.5. klo 23.59 asti. Saat linkin tallenteeseen heti maksamisen jälkeen.