Koira kisakuntoon! su 13.11.

20,00 

Koira kisakuntoon -luento: avuksi jokaiselle urheilu- ja käyttökoiran omistajalle, joka haluaa varmistaa, että koiran onnistuminen kokeissa tai käytännön tehtävissä ei jää kiinni sen fyysisestä suorituskyvystä!

Luennoimassa eläinfysioterapeutti Elina Nuutinen.

Luento järjestetään verkkoluentona sunnuntaina 13.11. klo 13-15 Zoomissa. Luento tallennetaan ja luennon tallenne on katsottavissa viikon ajan su 20.11. klo 23.59 asti.

Kuvaus

Mistä urheilukoiran fyysinen suorituskyky rakentuu lajiin kuin lajiin? 

Koiran fyysinen suorituskyky on kehitettävä asia. Suorituskyvyn hiominen huippuunsa mahdollistaa sen, että koira pystyy hyödyntämään kaiken osaamisensa suorituksissaan ja tekemään aina parhaansa!

Tapaan työssäni ja työni ulkopuolella paljon urheilukoiria, joilla on toistuvia ongelmia suorittamisessa. Usein omistajalla on niihin jokin selitys, jonka hän kokee loogiseksi. Koira kuumuu liikaa, sillä ei ole riittävä moottori, se luulee itse tietävänsä paremmin, se on huono keskittymään… Tietyissä tilanteissa on kyse taidoista ja siitä, mitä koira on oikeasti oppinut tekemään. Monissa tilanteissa on kysymys siitä, millainen koiran fyysinen suorituskyky lopulta on.

Jos koiran fysiikka ei riitä suorituksen vaatimuksiin, sen keho alkaa taistella uupumusta vastaan. Keskittymiskyky häiriintyy ja se heijastuu kaikkeen koiran tekemiseen. Kilpailevalla ja aktiivisesti harrastavalla koiralla tulisi olla erinomainen hengitys- ja verenkiertoelimistön kunto, erinomainen lihaskunto sekä kehonhallinta. Näitä fyysisen kunnon osa-alueita ei kehitetä lajitreeneissä tai omistajan kävelyvauhtisilla hihnalenkeillä. Fysiikan kehittäminen tarkoittaa monipuolista, suunnitelmallista ja nousujohteista harjoittelua.

Näistä lähtökohdista on rakennettu Koira kisakuntoon -luento: avuksi jokaiselle urheilu- ja käyttökoiran omistajalle, joka haluaa varmistaa, että koiran onnistuminen kokeissa tai käytännön tehtävissä ei jää kiinni sen fyysisestä suorituskyvystä!

Luennoitsijana eläinfysioterapeutti Elina Nuutinen. Hänellä on yli 20 vuoden vankka kokemus koirien kanssa toimimisesta. Elina on perehtynyt erityisesti käyttö- ja harrastuskoirien fyysisen suorituskyvyn tukemiseen, koiranpentujen fyysiseen kehitykseen sekä koirien tuki- ja liikuntaelinvammoihin ja -sairauksiin ja koiran ruokintaan.

Luento järjestetään verkkoluentona sunnuntaina 13.11. klo 13-15 Zoomissa. Luento tallennetaan ja luennon tallenne on katsottavissa viikon ajan su 20.11. klo 23.59 asti.