Koiran hyvinvointi ti 21.3.

20,00 

Luento käsittelee koiran hyvinvoinnin näkökulmia ja edistämistä yhdistäen tieteellistä ja käytännöllistä näkökulmaa.

Luennoimassa Heta Rautiainen.

Luento järjestetään Zoomin välityksellä tiistaina 21.3. klo 18-20. Luento tallennetaan ja tallenne on katsottavissa viikon ajan ti 28.3. klo 23.59 asti.

Kuvaus

Luento käsittelee koiran hyvinvoinnin näkökulmia ja edistämistä yhdistäen tieteellistä ja käytännöllistä näkökulmaa. Hyvinvointi on monimutkainen konsepti, jolla on tieteessä monia määritelmiä ja jonka yksilöllinen kokemus muuttuu koko elämän. Lisäksi koirien tunteminen eläimenä sekä käyttäytymisen havainnointi on välttämätöntä hyvinvoinnin arvioimiselle arjessa. Luennolla käymme läpi koirien historiaa, hyvinvoinnin määritelmiä ja mittareita, sekä miten eri tekijät voivat vaikuttaa koirien hyvinvointiin. Pohdimme mm. hieman miltä voi näyttää tai tuntua hyvä/huono hyvinvointi ja miten tieteellistä näyttöä eläinten hyvinvoinnista voidaan soveltaa arkeen.
Luennoimassa Heta Rautiainen
Olen eläintenkouluttaja (AT), sekä pian valmistuva eläinten hyvinvointi- ja käyttäytymistietelijä eli etologi (MSc, Ruotsin maatalousyliopisto SLU). Koirien ja hevosten käyttäytymisneuvonnan lisäksi toimin tällä hetkellä myös hevosten hyvinvoinnin luennoijana oppilaitoksille ja yhdistyksille. Mielenkiintoista lisää hyvinvointinäkökulmiin ovat tuoneet kohtaamiset eri eläinten ja ihmisten sekä harjoittelut valtion eläinsuojelutarkastuksissa Etelä-Ruotsissa ja eläinten hyvinvoinnin viestinnässä Suomessa.

Luento järjestetään Zoomin välityksellä tiistaina 21.3. klo 18-20. Luento tallennetaan ja tallenne on katsottavissa viikon ajan ti 28.3. klo 23.59 asti.