Koiran kipu-luentotallenteet

20,00 

Suositut eläinlääketieteen tohtorin Ann-Helena Hokkasen koiran kipu-luentotallenteet ovat ostettavissa ja katsottavissa toukokuun loppuun asti!

HUOM! Mikäli ostat kaikki kolme luentoa, niin syötä ostoskori-vaiheessa alennuskoodi LUENTOTARJOUS saadaksesi 5€:n alennuksen.

20,00 
20,00 
20,00 

Kuvaus

Suositut eläinlääketieteen tohtorin Ann-Helena Hokkasen koiran kipu-luentotallenteet ovat ostettavissa ja katsottavissa toukokuun loppuun asti!

 

Koiran kipu (3h)

Luennolla käsitellään koiran kipua ja kipukokemusta monipuolisesti. Pohditaan mitä kipu on ja mitä koiran elimistössä tapahtuu sen kokiessa kipua. Keskustellaan kivun eri mekanismeista, kivulle herkistymisestä sekä lyhytkestoisesta ja pitkään jatkuvasta kivusta. Lisäksi keskustellaan siitä, miten voidaan tunnista koiran kipu, miten kipu muuttaa koiran käyttäytymistä sekä miksi koiran kivun tehokas lievittäminen on niin tärkeää.

 

Koiran kivun hoitaminen (3h)

Luennolla käsitellään koiran kivun monimuotoista hoitamista. Pohditaan, miten voidaan lievittää koiran kokemaa kipua ja miten erilaiset kivunlievitysmenetelmät koiran elimistössä vaikuttavat. erityisesti keskitytään lääkkeettömiin tapoihin lievittää koiran kokemaa kipua. Keskustellaan myös siitä, miten voidaan parantaa pitkän jatkuvaa kipua kokevan koiran elämänlaatua.

 

Koiran pitkään jatkuvan kivun hoitaminen (3h)

Tässä webinaarissa keskitymme erityisesti siihen, miten voimme hoitaa koiran pitkään jatkuvaa kipua mahdollisimman tehokkaasti ja turvallisesti. Puhumme tulehduskipulääkkeistä sekä siitä, miten voimme käyttää niitä mahdollisimman turvallisesti lievittämään koiran kipua. Keskustelemme myös hermovauriokivun hoitamisesta ja siihen käytettävistä lääkkeistä. Lisäksi perehdymme erilaisiin tapoihin käyttää lämpöä helpottamaa pitkään jatkuvasta kivusta kärsivän potilaan oloa. Perehdymme myös erilaisiin potilastapauksiin esimerkkeinä koiran pitkään jatkuvan kivun monimuotoisesta hoitamisesta.

 

Luennoitsijana toimii Ann-Helena Hokkanen 

Olen kipuun perehtyvä eläinlääkäri ja eläinlääketieteen tohtori. Eläinlääkäriksi valmistuin 2007 ja väittelin vasikoiden nupoutuskivusta Helsingin yliopistossa vuonna 2015. Vuonna 2016 sain eurooppalaisen eläinlääkäreiden erikoistumistutkinnon eläinten hyvinvoinnin alalta (Dip ECAWBM-WSEL). Kesällä 2022 sain valmiiksi kivun hoitamisen laajan jatkotutkintoni Edinburghin yliopiston lääketieteellisessä koulutusohjelmassa (MSc in the Clinical Management of Pain). Parhaillaan olen kotiäiti kahdelle pienelle lapselleni sekä toimin maatalousyrittäjänä perheeni lypsykarjatilalla. Olen myös mukana vasikoiden nupoutuskipua ja nuorten vasikoiden hyvinvointia tutkivissa hankkeissa Helsingin yliopistossa. Lisäksi luennoin ja kirjoitan lehtiartikkeleja eläinten kivusta ja sen hoitamisesta.

 

Luentotallenteet ovat ostettavissa ja katsottavissa toukokuun loppuun asti. Saat linkin tallenteisiin heti maksamisen jälkeen.