Koiran kipu to 12.1.

20,00 40,00 

Luennolla käsittelemme koiran kipua ja kipukokemusta monipuolisesti. Pohdimme mitä kipu on ja mitä koiran elimistössä tapahtuu sen kokiessa kipua. Keskustelemme kivun eri mekanismeista, kivulle herkistymisestä sekä lyhytkestoisesta ja pitkään jatkuvasta kivusta. Lisäksi keskustelemme siitä, miten voimme tunnistaa koiran kivun, miten kipu muuttaa koiran käyttäytymistä sekä miksi koiran kivun tehokas lievittäminen on niin tärkeää.

Luento järjestetään Zoomin välityksellä torstaina 12.1. klo 17.30-20.30 ja luennon tallenne on katsottavissa to 19.1. klo 23.59 asti.

Kuvaus

Luennolla käsittelemme koiran kipua ja kipukokemusta monipuolisesti. Pohdimme mitä kipu on ja mitä koiran elimistössä tapahtuu sen kokiessa kipua. Keskustelemme kivun eri mekanismeista, kivulle herkistymisestä sekä lyhytkestoisesta ja pitkään jatkuvasta kivusta. Lisäksi keskustelemme siitä, miten voimme tunnistaa koiran kivun, miten kipu muuttaa koiran käyttäytymistä sekä miksi koiran kivun tehokas lievittäminen on niin tärkeää. Varaamme myös runsaasti aikaa osallistujien kysymyksille.

Luennoitsijana toimii Ann-Helena Hokkanen 

Olen kipuun perehtyvä eläinlääkäri ja eläinlääketieteen tohtori. Eläinlääkäriksi valmistuin 2007 ja väittelin vasikoiden nupoutuskivusta Helsingin yliopistossa vuonna 2015. Vuonna 2016 sain eurooppalaisen eläinlääkäreiden erikoistumistutkinnon eläinten hyvinvoinnin alalta (Dip ECAWBM-WSEL). Kesällä 2022 sain valmiiksi kivun hoitamisen laajan jatkotutkintoni Edinburghin yliopiston lääketieteellisessä koulutusohjelmassa (MSc in the Clinical Management of Pain). Parhaillaan olen kotiäiti kahdelle pienelle lapselleni sekä toimin maatalousyrittäjänä perheeni lypsykarjatilalla. Olen myös mukana vasikoiden nupoutuskipua ja nuorten vasikoiden hyvinvointia tutkivissa hankkeissa Helsingin yliopistossa. Lisäksi luennoin ja kirjoitan lehtiartikkeleja eläinten kivusta ja sen hoitamisesta.

Luento järjestetään Zoomin välityksellä torstaina 12.1. klo 17.30-20.30 ja luennon tallenne on katsottavissa to 19.1. klo 23.59 asti.

Lisätiedot

Haluan ostaa myös Koiran kivun hoitaminen-verkkoluennon (to 26.1.)

Kyllä, En