Koiran nivelrikkokipu ke 29.3.

20,00 

Tässä webinaarissa syvennymme käytännönläheisesti uusimpaan tutkimustietoon koiran nivelrikkokivusta ja sen tunnistamisesta. Pohdimme, mitkä kaikki tekijät voivat vaikuttaa nivelrikkopotilaan kipukokemukseen. Keskustelemme myös nivelrikkoon liittyvän kivun monimuotoisesta hoitamisesta.
Luennoimassa Ann-Helena Hokkanen.

Luento järjestetään verkkoluentona Zoomin välityksellä ke 29.3.2023 klo 17.30-20.30. Luentotallenne on katsottavissa toukokuun loppuun asti.

Kuvaus

Nivelrikko on koirilla yleinen sairaus, johon liittyy usein pitkäkestoista kipua. Tässä webinaarissa syvennymme käytännönläheisesti uusimpaan tutkimustietoon koiran nivelrikkokivusta ja sen tunnistamisesta. Pohdimme, mitkä kaikki tekijät voivat vaikuttaa nivelrikkopotilaan kipukokemukseen. Keskustelemme myös nivelrikkoon liittyvän kivun monimuotoisesta hoitamisesta.

Tieto nivelrikosta, siihen liittyvästä kivusta sekä eläimen kipukokemukseen vaikuttavista tekijöistä auttavat meitä helpottamaan nivelrikosta kärsivän potilaan oloa ja parantamaan sen elämänlaatua monella eri tavalla.

Luennolla saat vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä nivelrikkokipu on?
  • Miksi nivelrikko aiheuttaa koiralle kipua?
  • Miten voi tunnistaa nivelrikkopotilaan kivun?
  • Mitkä tekijät voivat vaikuttaa nivelrikkopotilaan kipukokemukseen?
  • Miten voimme hoitaa nivelrikkopotilaan kipua?
  • Miten voimme parantaa nivelrikkopotilaan elämänlaatua?

Luennoitsijana toimii Ann-Helena Hokkanen 

Olen kipuun perehtyvä eläinlääkäri ja eläinlääketieteen tohtori. Eläinlääkäriksi valmistuin 2007 ja väittelin vasikoiden nupoutuskivusta Helsingin yliopistossa vuonna 2015. Vuonna 2016 sain eurooppalaisen eläinlääkäreiden erikoistumistutkinnon eläinten hyvinvoinnin alalta (Dip ECAWBM-WSEL). Kesällä 2022 sain valmiiksi kivun hoitamisen laajan jatkotutkintoni Edinburghin yliopiston lääketieteellisessä koulutusohjelmassa (MSc in the Clinical Management of Pain). Parhaillaan olen kotiäiti kahdelle pienelle lapselleni sekä toimin maatalousyrittäjänä perheeni lypsykarjatilalla. Olen myös mukana vasikoiden nupoutuskipua ja nuorten vasikoiden hyvinvointia tutkivissa hankkeissa Helsingin yliopistossa. Lisäksi luennoin ja kirjoitan lehtiartikkeleja eläinten kivusta ja sen hoitamisesta.

Luento järjestetään verkkoluentona Zoomin välityksellä ke 29.3.2023 klo 17.30-20.30. Luentotallenne on katsottavissa toukokuun loppuun asti.

Lisätiedot

Haluan ostaa myös Koiran kipu-verkkoluennon (to 12.1)

Kyllä, En