Minkälaisiin sairauksiin ruokinnalla on vaikutusta ja miten ruokinnalla voidaan tukea sairaan eläimen vointia? ti 4.4.

20,00 

Tämän luennon aikana yhdistetään teoria ja käytäntö, ja pyritään antamaan yleisiä vinkkejä sairaan lemmikin hyvinvointiin ravitsemuksen kautta.

Luennoimassa eläinlääkäri Noora Holk.

Luento järjestetään Zoomin välityksellä tiistaina 4.4. klo 18-20. Luento tallennetaan ja tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan ti 18.4. klo 23.59 asti.

 

Kuvaus

Laadukas ja yksilölle sopiva ravinto on oleellisessa osassa lemmikin terveyden ylläpitämisessä, sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa. Lemmikille tärkeää ravitsemuksessa ovat mm. riittävä ja tasapainoinen energian ja ravintoaineiden saanti, ja ravinnon raaka-aineiden tulee tukea lemmikin terveyttä.

Sairaan lemmikin ruokinnan suunnittelun ja toteutuksen tulee tapahtua eläinlääkärin valvonnassa, sillä sairaan lemmikin ravitsemus on haasteellista. Sairauksia, joita lemmikeillä voidaan hoitaa lääkinnällisen hoidon lisäksi ravitsemuksella, ovat esimerkiksi ylipaino ja lihavuus, allergioihin ja yliherkkyyksiin liittyvät sairaudet, ortopediset sairaudet, ruuansulatuskanavan sairaudet, haiman sairaudet, maksan sairaudet, munuaissairaudet, alimpien virtsateiden sairaudet ja diabetes mellitus eli sokeritauti. Sairauksia on siis paljon ja niiden vakavuusaste vaihtelee potilaittain. Tästä syystä kaikki ruokintasuositukset eivät sovi kaikille, ja ruokavalioon saatetaan usein joutua tekemään muutoksia.

Tämän luennon aikana pyrin yhdistämään teorian ja käytännön, ja antamaan yleisiä vinkkejä sairaan lemmikin hyvinvointiin ravitsemuksen kautta. Luennolla ei käsitellä yksittäisiä raaka-aineita, rehuja tai rehumerkkejä, vaan ravintoaineita. Luennolla käydään läpi yleisimpiä sairauksia, joihin ruokavaliolla voidaan vaikuttaa. Yksi tärkein ja kaikkiin sairauksiin vaikuttava asia on koiran kuntoluokka ja myös tätä käsitellään luennon aikana.

Luennoimassa eläinlääkäri Noora Holk

Olen Noora, koulutukseltani eläinlääkäri ja akupunktioeläinlääkäri sekä maa-metsätaloustieteiden maisteri (pääaineena kotieläinten ravitsemustiede). Aloitin urani eläinlääkärinä vuonna 2013, ja olen työskennellyt potilastyössä niin pieneläinklinikoilla kuin  kunnaneläinlääkärinäkin. Tällä hetkellä toimin yrittäjänä, eli myyn palveluitani ja osaamistani oman yritykseni kautta. Pääasiallinen työskentelypaikkani on tällä hetkellä Lapissa Sodankylässä, mutta vierailen säännöllisesti eri yhteistyöklinikoilla ympäri Suomen.

Urani aikana olen toiminut peruspraktiikan lisäksi myös akupunktioeläinlääkärinä Yliopistollisen eläinsairaalan kipu- ja akupunktioklinikalla sekä opettanut akupunktion peruskurssia, toiminut eläinlääkärinä Yliopistollisen eläinsairaalan ruokintaklinikalla, toiminut opettajan tehtävissä klinikkaeläinhoitajaopiskelijoille sekä asiantuntijaeläinlääkärinä rehuteollisuudessa ja elintarvikehygieniaan liittyvissä tehtävissä.

 

Luento järjestetään Zoomin välityksellä tiistaina 4.4. klo 18-20. Luento tallennetaan ja tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan ti 18.4. klo 23.59 asti.