Koiran stressi la 14.1.

40,00 

Onko stressi hyvää vai huonoa? Miten tottuminen, vastaehdollistaminen ja vireenhallinta liittyvät stressiin? Miten helpottaa stressitilanteita?

Luennoimassa Jirka Vierimaa.

Luento järjestetään Zoomin välityksellä lauantaina 14.1.2023 klo 12–15:30 ja siitä tehtävä tallenne on katsottavissa 15.2.2023 asti. Luento tarjoushintaan 35€ ostaessasi luennon viimeistään 20.11. Sen jälkeen hinta on 40€.

Kuvaus

Jos huomaan koiran kuiskaavan, minun ei tarvitse kuunnella koiran huutamista. Tätä sananlaskua seuraten voimme oppia koiriemme elekielestä ja stressistä paljon uutta. Koiran stressi ilmenee teoissa ja eleissä, mutta yksittäisten eleiden, ilmeiden tai äännähdysten sijaan tutustumme koiraan paremmin tarkastelemalla käyttäytymistä jatkumona.

Tällä luennolla tutustutaan erilaisten tapausten avulla koirien ”hyvään” ja ”huonoon” stressiin eli niiden kykyyn ja mahdollisuuksiin valita toimintatapansa. Esimerkiksi tottuminen ja sen peruuntuminen ovat aivan tavallisia ilmiöitä, mutta vasta tavallisuuksien tunnistaminen oikeassa elämässä voi auttaa koiraa tottumaan varmemmin. Kouluttamisen näkökulmasta monet tuntevat jo vastaehdollistamisen tai erilaisia vireenhallinnan harjoituksia, mutta mitä niissä oikeastaan voidaan koiralta vaatia? Tiedämme myös ihmisen stressin tarttuvan koiriin, mutta miten se saa muotonsa ongelmana tai vahvuutena? Näiden aiheiden lisäksi luennolla tutustutaan siihen, miten koiralle äärimmäisiä stressitilanteita voidaan helpottaa.

Luento järjestetään Zoomin välityksellä lauantaina 14.1.2023 klo 12–15:30 ja siitä tehtävä tallenne on katsottavissa 15.2.2023 asti. Luennolla on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Luento tarjoushintaan 35€ ostaessasi luennon viimeistään 20.11. Sen jälkeen hinta on 40€.

Luennoitsijana on koirankouluttaja Jirka Vierimaa. Hänen koulutuksissaan on käynyt yli 20 eri eläinlajia ja 8000 koiraa. Jirka on Tampereen yliopiston eläinkouluttajakoulutuksen vastuukouluttaja ja yksi perustajista. Lisäksi hän tekee väitöskirjaa työnteosta eläinten kanssa.