Koiran stressi (tallenne)

45,00 

Tällä luennolla tutustutaan erilaisten tapausten avulla koirien ”hyvään” ja ”huonoon” stressiin eli niiden kykyyn ja mahdollisuuksiin valita toimintatapansa. Kouluttamisen näkökulmasta monet tuntevat jo vastaehdollistamisen tai erilaisia vireenhallinnan harjoituksia, mutta mitä niissä oikeastaan voidaan koiralta vaatia? Tiedämme myös ihmisen stressin tarttuvan koiriin, mutta miten se saa muotonsa ongelmana tai vahvuutena? Näiden aiheiden lisäksi luennolla tutustutaan siihen, miten koiralle äärimmäisiä stressitilanteita voidaan helpottaa.

Luennoimassa Jirka Vierimaa.

Luentotallenne (kesto 4h) on ostettavissa ja katsottavissa elokuun 2023 loppuun asti. Saat linkin tallenteeseen heti maksamisen jälkeen.

Varasto loppu

Kuvaus

Onko stressi hyvää vai huonoa? Miten tottuminen, vastaehdollistaminen ja vireenhallinta liittyvät stressiin? Miten helpottaa stressitilanteita?

 

Jos huomaan koiran kuiskaavan, minun ei tarvitse kuunnella koiran huutamista. Tätä sananlaskua seuraten voimme oppia koiriemme elekielestä ja stressistä paljon uutta. Koiran stressi ilmenee teoissa ja eleissä, mutta yksittäisten eleiden, ilmeiden tai äännähdysten sijaan tutustumme koiraan paremmin tarkastelemalla käyttäytymistä jatkumona.

Tällä luennolla tutustutaan erilaisten tapausten avulla koirien ”hyvään” ja ”huonoon” stressiin eli niiden kykyyn ja mahdollisuuksiin valita toimintatapansa. Esimerkiksi tottuminen ja sen peruuntuminen ovat aivan tavallisia ilmiöitä, mutta vasta tavallisuuksien tunnistaminen oikeassa elämässä voi auttaa koiraa tottumaan varmemmin. Kouluttamisen näkökulmasta monet tuntevat jo vastaehdollistamisen tai erilaisia vireenhallinnan harjoituksia, mutta mitä niissä oikeastaan voidaan koiralta vaatia? Tiedämme myös ihmisen stressin tarttuvan koiriin, mutta miten se saa muotonsa ongelmana tai vahvuutena? Näiden aiheiden lisäksi luennolla tutustutaan siihen, miten koiralle äärimmäisiä stressitilanteita voidaan helpottaa.

Luentotallenne (kesto 4h) on ostettavissa ja katsottavissa elokuun 2023 loppuun asti. Saat linkin tallenteeseen heti maksamisen jälkeen.

Luennoitsijana on koirankouluttaja Jirka Vierimaa. Hänen koulutuksissaan on käynyt yli 20 eri eläinlajia ja 8000 koiraa. Jirka on Tampereen yliopiston eläinkouluttajakoulutuksen vastuukouluttaja ja yksi perustajista. Lisäksi hän tekee väitöskirjaa työnteosta eläinten kanssa.