Pelokkuus, arkuus ja epävarmuus ti 29.11.

20,00 

Tällä luennolla syvennytään arkojen ja epävarmojen koirien elämään. Kuinka auttaa ja tukea omaa epävarmaa koiraa arjessa?

Luennoimassa Liisa Tikka.

Luento järjestetään verkkoluentona tiistaina 29.11. klo 18-20 Zoomissa. Luento tallennetaan ja tallenne on katsottavissa viikon ajan ti 6.12. klo 23.59 asti.

Kuvaus

Onko koirani pelokas, epävarma tai arka?

Onko jotkut arjen tilanteet koiralle haastavia epävarmuuden vuoksi?

Mitä sitten, kun mörköjä on kaikkialla?

Pelokas koira voi olla passiivinen, ahdistuva ja pakeneva, mutta myös hyökkäävä ja rähisevä. Arkuus ja epävarmuus ovat usein synnynnäisiä piirteitä, mutta koulutuksella ja erilaisilla tukitoimilla pelokkaan koiran itsevarmuutta voi lisätä. Jatkuva pelkääminen on hyvinvointiongelma, joka voi vaikuttaa heikentävästi koiran elämään ja terveyteen. Tuttujen rutiinien avulla koiran on helpompi selvitä hankalista tilanteista. Luennolla käydään läpi erilaisia menetelmiä ja harjoituksia kotona ja lenkeillä sovellettaviksi.

LUENNOITSIJA LIISA TIKKA

Luennoitsija Liisa Tikka on käytännönläheinen luennoitsija ja kouluttaja ja luennolta saat käytännön vinkkejä arkeen.
Liisa on erikoisammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja Helsingistä. Hän on työskennellyt täysipäiväisenä koira-alan yrittäjänä yli 10 vuoden ajan. Päätyönään hän pyörittää koirakoulua Itä-Helsingissä: Masseterissa on pienryhmäkoulutuksia seitsemänä päivänä viikossa. Liisan koiraharrastus alkoi jo lapsena lainakoirilla: hän valmistui 1992 4H-dogsitteriksi ja teki aktiivisesti koiranhoitokeikkoja koko nuoruutensa ajan. Tämä aika mahdollisti myös monipuolisen tutustumisen eri koirarotuihin; asia, jota hän on saanut myöhemmin jatkaa koirakoulutyön parissa.
Omia koiria Liisalla on tällä hetkellä kolme: kaksi amerikanstaffordshirenterrieriä eli amstaffia, Nasta ja Raita, jotka ovat äiti ja tytär. Amstaffien seuraherrana toimii isovillakoirauros Jänskä. Liisa on aktiivinen koiraharrastaja ja Nastan kanssa hän on kilpaillut rally-tokoa, tokoa ja koiratanssia. Raita puolestaan harrastaa noseworkia ja agilitya. Liisa on matkustellut koirieni kanssa yli kymmenessä Euroopan maassa, joten hän on yleistänyt arjen taitoja monessa tilanteessa. Hän asuu itse kaupungissa, mikä edellyttää koirien huolellista kouluttamista ja siedättämistä moniin ärsykkeisiin ja asioihin. Aiemmin Liisalla on ollut myös staffi sekä greyhoundeja.

Luento järjestetään verkkoluentona tiistaina 29.11. klo 18-20 Zoomissa. Luento tallennetaan ja tallenne on katsottavissa viikon ajan ti 6.12. klo 23.59 asti.