Resurssiaggressiivisuus pe 14.10.

20,00 

Mitä on resurssiaggressiivisuus? Miten se ilmenee? Mistä se johtuu? Miten voin ehkäistä tilanteita? Mitä tehdä, jos koiralla ilmenee resurssiaggressiivisuutta?

Luennoimassa eläintenkouluttaja (AT, EAT) Marianne Mayer.

Luento järjestetään verkkoluentona Zoom-alustalla perjantaina 14.10. klo 18-20. Luennon tallenne on katsottavissa pe 21.10. klo 23.59 asti.

Kuvaus

Moni koiranomistaja säikähtää, kun oma koira murisee. Pennun ja myös aikuisen koiran suusta saatamme kaivaa kaikenlaisia esineitä toistuvasti, joten koiran kuonoon koskeminen on päivittäistä.  ”Aarteiden” omistaminen on koiralle lajityypillistä, mutta usein me ihmiset koemme ne tilanteet kovin negatiivisina. Äkkinäiset tilanteet voivat toistuessaan nopeasti johtaa siihen, että koira puolustaa aarrettaan aggressiivisesti ja silloin on oikeasti kyse vaaratilanteesta  – hammas saattaa osua ihmisen käsiin tai vaikkapa kasvoihin.

Luennolla käsitellään mm. seuraavia asioita:

  • Mitä on resurssiaggressiivisuus? Miten se ilmenee? Mistä se johtuu?
  • Miten voin ehkäistä tilanteita?
  • Mitä tehdä, jos koiralla ilmenee resurssiaggressiivisuutta?

Luennoitsija Marianne Mayer on vantaalainen koirakouluyrittäjä, biologi ja eläintenkouluttaja (EAT). Syksyllä 2001 Mariannen talouteen muutti erittäin voimakkaasti ruokaansa puolustava pinseriuros, joka aikaan sai tarpeen opetella turvallista elämää impulsiivisen kodinvaihtaja-teinikoiran kanssa. Vuosina 2009-2021 toinen pinseriuros opetti, että pennusta alkaen rauhanomaiset keinot riittävät pitämään omistushalun turvallisessa mittakaavassa. Aihe on siis lähellä sydäntä, sillä kaikilla perheenjäsenillä täytyy olla kotona turvallista elää.

Luento järjestetään verkkoluentona Zoom-alustalla perjantaina 14.10. klo 18-20. Luennon tallenne on katsottavissa pe 21.10. klo 23.59 asti.